دستور پخت آش دوغ اردبیل

مواد لازم

دوغ (ترش)       ۱.۵ لیتر

آرد      ۱ قاشق غذا خوری

تخم مرغ      ۱ عدد

سیر رنده شده     ۱ قاشق غذا خوری

برنج نیم دانه     ۱/۲ پیمانه

نخود      ۱۰۰ گرم

سبزی (آش)     ۲۰۰ گرم

فلفل تند       ۱ عدد

نمک و فلفل سیاه      به مقدار لازم

طرز تهیه

_ابتدا نخودها را یک الی دو‌ روز خیس می کنیم و چندین بار آب آن را عوض می کنیم تا نفخش گرفته شود و بعد آن را میپزیم.

_سپس آرد را داخل کمی آب حل می کنیم و کنار میگذاریم. تخم مرغ را هم با کمی دوغ هم میزنیم تا کاملاً یکدست شود (دلیل اضافه کردن تخم مرغ این است که دوغ نَبُرد، و طعمی به آش نمی دهد)

_بعد دوغ را اضافه می کنیم داخل قابلمه و مخلوط آرد و مخلوط تخم مرغ و برنج نیمدانه ای که چند ساعتی خیسش کردیم و نخودی که پختیم و سبزی های خرد شده و سیر رنده شده و نمک و فلفل را به آن اضافه میکنیم و با شعله ی ملایم مدام هم میزنیم تا زمانی که دوغ به شروع به جوشیدن کند. (دلیل هم زدن این است که دوغ نبرد)

_میتوانیم یه فلفل تند را هم در آش بریزیم تا هم طعم آش دوغ رو تند کند و هم گرمی فلفل، سردی دوغ را خنثی کند.

_ با شعله ی ملایم آش‌ حدود یک ساعت زمان میخواهد تا کاملاً جا بیفتد و آماده ی خوردن شود، بعد از جوشیدن لازم نیست مدام هم زده شود، فقط هر از گاهی همش میزنیم که ته نگیرد.

_میتوانید با نعناع داغ و سیر رنده شده تزئینش کنید.

0 پاسخ ها

دیدگاه خود را ثبت کنید

آیا می خواهید به گفتگو بپیوندید؟
مشارکت

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

جدیدترین مطالب