راه‌های تشخیص تازه بودن مواد غذایی

راه‌های تشخیص تازه بودن مواد غذایی

مواد غذایی – تشخیص سالم بودن مواد غذایی

مواد غذایی – تشخیص سالم بودن مواد غذایی

۱- روش تشخیص سالم بودن شیر:

شیر بسته بندی کم چرب و نیم چرب حداکثر تا ۱ هفته پس از اینکه پاکت را باز کردید قابل استفاده است. شیرهای پرچرب را پس از اینکه درب پاکت آن را باز کردید در طی ۱ روز باید مصرف شود.
به شیرهای بسته‌بندی و پاکتی مواد نگهدارنده می‌زنند، از همین رو علائم ظاهری برای تشخیص فاسد شدن آن وجود ندارد ولی اگر طعم و بوی آن رو به ترش شدن رفته بود آن را هرگز مصرف نکنید.
یکی از روش‌ها برای تشخیص تازه و سالم بودن شیر روزانه این است که آن را بجوشانید در صورت دلمه نبستن سالم است.
شیر را باید حتما درون بدنه یخچال قرار دهید و نباید آن را داخل درب یخچال بگذارید. باید دمای یخچالی که در آن شیر را نگه می‌دارید حداقل ۴۰ فارنهایت باشد.

۲- روش تشخیص سالم بودن سس‌ها:

سس گوجه فرنگی بسته بندی شده را نهایتا می‌توان تا ۱ سال نگه داشت و در صورت باز کردن درب بسته‌بندی نهایت تا ۱ ماه درون یخچال می توان آن را نگهداشت.
سس مایونز را حداکثر به مدت ۴ ماه می‌توان نگه داشت و در صورت باز کردن درب تا ۱ ماه قابل استفاده است. حواستان باشد که در صورت کوچکترین تغییری در طعم یا بافت سس مایونز دیگر قابل استفاده نیست و باید کل شیشه مایونز را دور انداخت.
سس سویا محدودیت زمانی ندارد ولی درصورت باز کردن درب تا ۳ سال قابل استفاده است.
سس خردل تا ۲ سال قابل مصرف و درصورت باز کردن درب آن تا ۱ سال قابل استفاده است.
موقع مصرف انواع سس‌ها به رنگ، مزه، بو و بافت سس توجه کنید، زیرا سس از موادی است که به محض تغییر در یکی از موارد گفته شده باید کاملا دور انداخته شود.

۳- روش تشخیص سالم بودن هندوانه:

در صورتی که دانه‌های هندوانه از گوشت آن به راحتی جدا شود هندوانه دارای کیفیت خوبی نیست و بهتر است که آن را میل نکنید.
در صورتی که گوشت هندوانه لزج شده است هرگز آن را مصرف نکنید.
هندوانه باید به رنگ قرمز یا صورتی باشد و در صورتی که به رنگ سفید یا صورتی روشن بود به این معناست که هندوانه خام است و مصرف آن موجب مسموم شدن شخص می‌شود.
هندوانه‌ای که از کیفیت خوبی برخوردار است باید باطراوت، شیرین و دارای بوی خوبی باشد.

۴- روش تشخیص سالم بودن گوشت گاو:

تا ۲ روز گوشت گاو خام را می‌توان در یخچال نگهداری کرد و به مدت چند ماه در فریزر نگه داشت.
در هنگام مصرف توجه کنید که بوی ترش یا شیرین ندهد، لزج نباشد و رنگ سطح آن تیره نباشد.

۵- روش تشخیص سالم بودن تخم مرغ:

در صورت تازه بودن تخم مرغ می‌توان آن را به مدت ۳ هفته درون یخچال و به مدت ۱ سال داخل فریزر نگه داشت.
تخم مرغ را درون یک لیوان آب بیندازید در صورتی که تخم مرغ به راحتی ته لیوان رفت سالم و در صورت ماندن بر روی آب خراب شده است.

۶- روش تشخیص سالم بودن بادام:

مفز بادام دارای عمر مفیدی به مدت ۲ – ۴ هفته است که با نگهداشتن آن داخل یک ظرف در بسته، درون یخچال در محلی سرد و تاریک به مدت ۱ سال تازگی خود را حفظ خواهد کرد.
وجود حتی یک لکه تیره بر روی پوست مغز بادام به معنای خراب بودن آن است و نباید آن را مصرف کرد.

۷- روش تشخیص سالم بودن روغن زیتون:

روغن زیتون را نهایتا به مدت ۲ سال می‌توان مصرف کرد. برای اینکه طعم و طراوت روغن زیتون حفظ شود آن را در محیط کم نور و خنک‌تر نگه دارید.
در صورت نگهداشتن روغن زیتون در فریزر آن تازه خواهد ماند منتهی در هنگام استفاده باید صبر کنید تا یخ آن ذوب شود.

۸- روش تشخیص سالم بودن ماست:

پس از باز کردن درب ماست به مدت ۱ هفته می‌توان آن را درون یخچال نگه داشت. توجه کنید که ماست ممکن است در صورت بسته بودن درب هم خراب شود پس در هنگام باز کردن درب ماست به بو و طعم آن دقت کنید تا در صورت تغییر در بافت یا بوی ماست، آن را استفاده نکنید و دور بیندازید.

۹- روش تشخیص سالم بودن ماهی سالمون:

ماهی سالمون را به مدت ۲ روز در یخچال و به مدت ۳ ماه در فریزر می‌توان نگه داشت. در صورتی که ماهی بوی خون کهنه می‌دهد یا حالت انعطاف ندارد خراب شده و نباید از آن استفاده کرد.

۱۰- روش تشخیص سالم بودن سالاد و سبزیجات :

سبزی و سالاد بسته بندی شده با درب بسته را حداکثر به مدت ۱۰ روز می‌توان در یخچال نگه داشت.
در صورت باز کردن درب بسته بندی آن را تا ۵ روز می‌توان نگه داشت. حواستان باشد که سبزی و سالاد خام را در فریزر نگه ندارید زیرا طعم و بوی آن را تغییر می‌دهد.

0 پاسخ ها

دیدگاه خود را ثبت کنید

آیا می خواهید به گفتگو بپیوندید؟
مشارکت

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.