نشانه های ظاهری برنج مرغوب

نحوه تشخیص برنج مرغوب

برنج ایرانی یکی از مرغوبترین برنج ها است.از انواع متفاوت با درجات کیفی مختفی دارد. اینکه یک برنج فقط خوب قد بکشد کافی نیست.

هرچه دانه های برنج خشک تر و محکم تر باشند بهتر است.زیرا با جذب سریع آب در هنگام پخت ، حجیم تر میشوند.

هرچه برنج کهنه تر باشد بهتر است و کیفیت بالاتری دارد.

ببویید!بوی نا و کپک ندهد.

دانه های برنج نباید شفاف ، سفید ، زرد ، دودی یا دارای ترک باشند.رنگ برنج مرغوب مات و عاج مانند است.باریک و بلند است.اما اینکه پس از پخت طعمی مناسب و دل انگیز داشته باشد بسیار مهمتر از کشیدگی آن است.

دقت کنید که برنج یکدست باشد.و مخلوطی از برنج های متفاوت نباشد.بلند و کوتاه.دو رنگ.چاق و لاغر.

نیمدانه نباشند.یعنی شکسته باشند.از برنج نیمه برای پخت شیربرنج ، شله زرد ، آش و سوپ استفاده میشود.

یکی از راه های تست کیفیت برنج ، جویدن چند عدد برنج است. اگر بسختي خرد شد، نشانه خشكي بيشتر و كيفيت بهتر آن است.

يكي از روش‌هاي تست ميزان عطر برنج، دميدن هواي گرم يا «ها كردن» روي مقداري از دانه‌هاست. به منظور رعايت بهداشت دقت كنيد كه دانه‌هاي آميخته با هواي دميده از دهان را مجددا درون كيسه يا ظرف نريزيد.

نحوه نگهداري و انبار كردن برنج:

کیسه های برنج را باید در محیطی بدور از نم نگهداری کرد.همچنین این محیط باید خنک و خشک باشد تا رطوبت دانه ها تبخیر نشود.

کیسه های برنج را بر روی یکدیگر قرار ندهید.

بین کیسه ها فضایی برای عبور و مرور هوا بگذارید

به لابلای برنج ها میزانی نمک و سیر اضافه نمایید تا از آفت در امان بماند.

به هیچ عنوان از قرص های شیمیایی استفاده نکنید.

در صورتیکه حشرات و آفات به برنج شما حمله کردند ، آن را در مجاورت هوای آزاد و بدور از نور خورشید قرار دهید.

دقت كنيد نمك به‌جا مانده از برنج آفت‌زده را به سبب پرهيز از انتقال مجدد تخم آفات به ظروف يا كيسه‌ها مجددا استفاده نكنيد.