آموزش طرز تهیه سمنو

آموزش طرز تهیه سمنو

طرز تهیه سمنو - سمنو

طرز تهیه سمنو – سمنو

مواد اولیه مورد نیاز:
آرد سنگک، بادام و گندم با پوست.
* بهتر است از آرد سبوس‌دار استفاده کنید.
۱- گندم را پس از تمیز کردن بشویید سپس به مدت ۳ روز آن را در آب خیس کنید. در این ۳ روز چند بار آب آن را عوض کنید.
۲- پس از اینکه گندم‌ها جوانه زدند در یک دستمال تمیز و خیس بریزید تا ریشه کند.
۳- تا زمانی که گندم‌ها ریشه کند روی پارچه آب اسپری کنید تا همیشه مرطوب بماند.
* رطوبت زیاد باعث ترش شدن و گندیدن گندم‌ها می‌شود.
۴- پس از اینکه گندم‌ها ریشه کردند در سینی پهن کنید و پارچه‌ای نم‌دار روی آن بیندازید تا ساقه‌ای طلایی بزنند.
۵- گندم‌ها را بکوبید یا چرخ کنید تا کاملا یکدست و نرم شود.
۶- آب روی آن ریخته و مخلوط کنید سپس از صافی رد کنید تا شیره از پوسته گندم در بیاد.
۷- شیرینی سمنو از همین شیره سفید رنگ است پس توجه کنید که گندم خوب نرم شود و شیره آن گرفته شود. با دست چند بار گندم‌ها را فشار دهید تا شیره آن کامل خارج شود.
۸- آرد را داخل قابلمه ( ترجیحا مسی) بریزید و شیره را کم کم به آن اضافه کنید تا آرد در شیره حل شده و به شکل مایعی رقیق شود.
۹- قابلمه را روی شعله اجاق بگذارید و به مدت ۵ – ۶ ساعت مرتب هم بزنید تا غلیظ شود.
۱۰- پس از اینکه مایع سمنو مانند حلوا شد به سمنو بادام را اضافه کنید.
۱۱- هنگامی که آب سمنو کشیده شد کمی تفت دهید سپس مقداری آب سرد اضافه کنید تا رقیق‌تر و خوش رنگ‌تر شود.
۱۲- به مدت ۰٫۵ ساعت در فر یا روی حرارت ملایم دم دهید.
* برای اینکه سمنو ته نگیرد باید به صورت مرتب و مدام آن را هم بزنید.

0 پاسخ ها

دیدگاه خود را ثبت کنید

آیا می خواهید به گفتگو بپیوندید؟
مشارکت

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.