مواد غذایی دارای روی

مواد غذایی دارای روی

مواد غذایی

مواد غذایی

کمبود روی در بدن باعث بروز ریزش مو، چین و چروک پوستی، مشکلات مربوط به پروستات و … می‌شود.
۱- هر ۱۰۰ گرم گوشت گاو حاوی ۶ میلی گرم روی است. به عقیده‌ی متخصصان در هفته ۱ – ۲ بار گوشت مصرف شود کافی است. طبق بررسی‌های متعددی که انجام شده است بین سرطان روده و مصرف زیاد گوشت قرمز ارتباط وجود دارد.

۲- صدف خوراکی منبع اصلی روی است که در اسلام خوردن آن حرام است. در هر ۱۰۰ گرم جگر گوساله ۹ میلی گرم روی می‌باشد که بهتر است آن را به صورت کباب شده یا بخارپز مصرف کنید. گوشت گوساله هم دارای روی است و در ۱۰۰ گرم آن ۳ میلی گرم روی وجود دارد.

۳- در هر ۱۰۰ گرم از زرده تخم مرغ ۴ میلی گرم روی می‌باشد و جایگزین خوبی برای گوشت از نظر ارزش غذایی است.
باور رایج و اشتباهی که در مورد تخم مرغ وجود دارد این است که باعث کلسترول خون می‌شود.
در هفته ۲ – ۳ بار تخم مرغ را آب پز و میل کنید.
۴- از هر ۱۰۰ گرم نانی که از گندم کامل تهیه شده ۵ میلی گرم روی به بدن می‌رسد.
جوش شیرینی که به خمیر نان زده می‌شود مانع از جذب کامل روی می‌شود.
یکی از راه‌های مقابله با کمبود روی در بین مردم غنی سازی نان است.

۵- با مصرف ۱۰۰ گرم از شاه‌ماهی و ماهی روغن یا قود ۲ میلی گرم روی بدن تامین می‌شود. شاه ماهی به دلیل داشتن اندازه‌ی کوچک دارای فلزات سنگین کمتری است.
این ماهی‌ها سر شار از امگا ۳ اند و بهتر است در هفته ۲ بار این ماهی‌ها را میل کنید.
۶- عدس و لوبیا سفید در بین حبوبات از منابع خوب روی محسوب می‌شوند. در ۱۰۰ گرم از آن‌ها ۵٫۵ میلی گرم روی وجود دارد.
با مصرف ۱۰۰ گرم لپه ۳ میلی گرم روی به بدن می‌رسد.
گیاهخواران برای تامین روی بدن خود می‌توانند از این مواد غذایی استفاده کنند و به طور کلی حبوبات جایگزین خوبی برای گوشت قرمز هستند.

0 پاسخ ها

دیدگاه خود را ثبت کنید

آیا می خواهید به گفتگو بپیوندید؟
مشارکت

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.