دستور پخت آش دوغ اردبیل
مواد لازم
دوغ (ترش) ۱.۵ لیتر
آرد ۱ قاشق غذا خوری
تخم مرغ ۱ عدد
سیر رنده شده ۱ قاشق غذا خوری
برنج نیم دانه ۱/۲ پیمانه
نخود ۱۰۰ گرم
سبزی (آش) ۲۰۰ گرم
فلفل تند ۱ عدد
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
طرز تهیه
_ابتدا نخودها را یک الی دو روز خیس می کنیم و چندین بار آب آن را عوض می کنیم تا نفخش گرفته شود و بعد آن را میپزیم.
_سپس آرد را داخل کمی آب حل می کنیم و کنار میگذاریم. تخم مرغ را هم با کمی دوغ هم میزنیم تا کاملاً یکدست شود (دلیل اضافه کردن تخم مرغ این است که دوغ نَبُرد، و طعمی به آش نمی دهد)
_بعد دوغ را اضافه می کنیم داخل قابلمه و مخلوط آرد و مخلوط تخم مرغ و برنج نیمدانه ای که چند ساعتی خیسش کردیم و نخودی که پختیم و سبزی های خرد شده و سیر رنده شده و نمک و فلفل را به آن اضافه میکنیم و با شعله ی ملایم مدام هم میزنیم تا زمانی که دوغ به شروع به جوشیدن کند. (دلیل هم زدن این است که دوغ نبرد)
_میتوانیم یه فلفل تند را هم در آش بریزیم تا هم طعم آش دوغ رو تند کند و هم گرمی فلفل، سردی دوغ را خنثی کند.
_ با شعله ی ملایم آش حدود یک ساعت زمان میخواهد تا کاملاً جا بیفتد و آماده ی خوردن شود، بعد از جوشیدن لازم نیست مدام هم زده شود، فقط هر از گاهی همش میزنیم که ته نگیرد.
_میتوانید با نعناع داغ و سیر رنده شده تزئینش کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
آیا می خواهید به گفتگو بپیوندید؟مشارکت