3 روش برای تهیه خیار شور خانگی

در این مقاله سه نوع طرز تهیه خیار شور را آموزش میدهیم.

روش اول:  خیار شور یک روزه

در صورتیکه نیاز به مصرف سریع خیار شور دارید ، این روش بهترین راه است:

مواد لازم

  • خیار تازه: ۲ کیلو
  • ترخون: ۴ الی ۵ ساقه
  • سیر : ۵ حبه
  • آب جوشیده خنک:  به مقدار لازم
  • نمک و فلفل : به مقدار لازم
  • سرکه : نصف لیوان

طرز تهیه

خیار ها را پس از شستن درون یک شیشه بزرگ میریزیم.سپس دو حبه سیر و چند شاخه ترخون و میزانی آب جوشیده به علاوه نمک و فلفل به علاوه نصف لیوان سرکه بر روی خیار ها ریخته و درب شیشه را میبندیم.سپس ظرف حاوی خیار را درون قابلمه ای که تا نصفه آب شده است میگذاریم و قابلمه را بر روی حرارت قرار داده تا بجوشد.پس از ۱۵ دقیقه جوشیدن شیشه را از قابلمه خارج مینماییم.پس از خنک شدن به مدت ۲۴ ساعت داخل یخچال قرار داده تا آماده مصرف شوند.

نکته:

مزه این نوع خیار شور به همان طعم خیار شور های صنعتی و شرکتی است بااین تفاوت که کاملا طبیعی فراوری میشوند و هیچگونه افزودنی اضافی ندارند.

روش دوم: خیار شور با نمک و سرکه

در این روش از تهیه خیار شور ممکن اسنت پس از گذشت چند هفته خیار شور هایتان نرم شوند.پس اگر فکر میکنید مدت زمان مصرفتان بیش از چند هفته است بهتر است از این روش استفاده نکنید و یا زودتر مصرف کنید.

مواد لازم:

  • خیار قلمی: ۲ کیلو
  • نمک: ۱ لیوان
  •  برگ کرفس: ۲۰۰ گرم
  • فلفل سبز تند: ۵ عدد
  • ترخون: ۳۰۰ گرم
  • شوید: ۲۰۰گرم
  • سیر: ۱ بوته
  • تخم گشنیز: ۱ قاشق چایخوری
  •  آب و سرکه: مقدار لازم

طرز تهیه :

سبزی و خیار ها را پس از شستشو به خوبی بشویید تا کپک نزنند.

در ظرفی آب و سرکه را بطوریکه سرکه نصف آب باشد بجوشانید . سپس از روی حرارت برداشته و اجازه خنک شدن بدهید.

درون شیشه ای تمیز مخلوطی از برگ کرفس خرد شده ،شوید ، فلفل سبز ، سیر ، تخم گشنیز و ترخون را به همراه خیار ها ریخته سپس مخلوط آب و سرکه را به آن اضافه نمایید.تا اینکه این مخلوط کاملا روی خیارها را بپوشاند. سپس در شیشه را محکم ببندید و در دمای محیط به مدت ۱ هفته قرار دهید ، پس از این مدت خیارشورهای اماده شده را درون یخچال بگذارید.

نکات مهم :

  • برای روشن شدن رنگ خیار شورها آن را در محیط پر نور قرار دهید و در صورتیکه میخواهید خیار شورها رنگ تیره داشته باشند آن را در محیط تاریک قرار دهید.

  • در زمان ریختن مخلوط آب و سرکه بر روی خیار شورها حتما دمای آب را با انگستان خود چک نمایید.این آب باید گرم باشد و نه ذاغ یا خنک.

  • میزان نمک سلیقه ایست اما بطور معمول برای هر ۱۵ لیوان آب یک لیوان نمک کافی است.برای اینکه خیار شورتان ترد شود نیز میتوانید تکه ای زاج سفید را داخل مخلوط بیاندازید.

روش سوم: طرز تهیه خیار شور بدون سرکه با سنگ نمک و زاج ترشی

این روش برای زمانی است که قصد نگه داشتن خیار شور را برای مدت زیادی دارید.

مواد لازم:

  • خیار ریز قلمی : ۲ کیلو
  • برگ کرفس: ۲۰۰ گرم
  • شوید : ۲۰۰ گرم
  • ترخون: یک کیلو
  • سنگ نمک: به میزان لازم
  • سیر: ۴ حبه بزرگ
  • فلفل سبز تند: ۴ عدد
  • زاج سفید: یک تکه کوچک (به بزرگی نخود )

طرز تهیه:

پس از شستن خیار ها و سبزی ها آنها را کاملا خشک نمایید. در غیر اینصورت کپک خواهند زد.

آب و نمک را پس از جوشاندن (به ازای هر ۱۵ لیوان آب یک سنگ نمک خورد شده لازم است)و در انتها زاج سفید را اضافه نموده و پس از حل شدن از روی گاز بردارید.

آب و نمک را تا پر شدن ظرف به مواد اضافه کنید.و سپس درب شیشه را بسته و اجازه دهید اماده شود.

نکات مهم :

  • مدت زمان آماده شدن خیار شور بستگی به دمای هوا دارد، هرچه هوا گرمتر باشد زمان هم کمتر خواهد شد.

  • دمای آب و سرکه ای که روی خیار شور میریزید بسیار مهم است ، این آب باید گرم باشد یعنی وقتی انگشت خود را درون اب نمک میزنید گرمای ان را احساس کنید

  • میتوانید لابلای مواد ، گوجه های رسیده سفت هم اضافه کنید تا همزمان شوری گوجه فرنگی خوشمزه هم داشته باشید