کسادی بازار آجیل در تهران

مصطفی احمدی گفت: قیمت بالای اجیل مربوط به مدت اخیر نیست و این افزایش قیمت مربوط به ماه های اردیبهشت و خرداد است.
وی کمبود تولید در داخل، نوسانات نرخ ارز و نیز فعالیت دلالان را به ترتیب مهمترین علت های افزایش قیمت خشکبار برشمرد و کمبود تولید را مهمترین عامل خواند.
رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار تهران علت بالای قیمت اجیل را وجود دلالان در این زمینه اعلام نموده است.
وی گفت: پیشنهاد داده ایم فرآیندی ایجاد شود تا کالاها مستقیم در اختیار مغازه داران و سپس خرده فروشان قرار گیرد.
به گفته رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار تهران میزان تولید در کشور نسبت به سال گذشته به طور متوسط با افت ۵۰ تا ۶۰ درصدی همراه بوده است که دلیل آن نیز به وضعیت جوی، سرمازدگی و از بین رفتن درختچه ها بر می گردد.
احمدی به کاهش ۷۰ و ۸۰ درصدی تولید پسته و گردو اشاره و رشد قیمت پسته را در برخی مواقع بیش از ۱۰۰ درصد اعلام کرد و گفت: رشد قیمت مغز پسته به علت نداشتن پوست بیشتر بوده است.
وی با بیان اینکه اعضای اتحادیه به هیچ عنوان موافق چنین افزایش قیمتی در بازار نیستند تاکید کرد: ما خواستار ایجاد زمینه های لازم برای کاهش قیمت ها و در نتیجه افزایش میزان فروش واحدهای صنفی هستیم.
این مقام مسئول در پاسخ به این سوال که آیا قیمت در شب یلدا افزایش خواهد یافت یا خی ادامه داد که با وجود کاهش تقاضا ،افزایش قیمتی افزون بر قیمت الان برای این محصول متصور نیست.وی تعداد وااحد های مجوز دار برای فروش اجیل را هزار واحد اعلام نمود.